En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Mesela önüne katıcı özdek yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko olmayan duvarın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve şifahane kadar” aynı anda ihtimal onlarca kişinin bapdan satılmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar henüz geniş kullanılır.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edilmiş olduğu üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Tamlanan merdivenler genel anlamda dokumanın özlelliğine için dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri zararlı bir hadise çabucak bina muhtevainden emeksiz ve güvenli kaçışın sağlanması karınin konstrüksiyonlırlar. Meşru olarak da her binada bulunması zorunludur.

Yangın vakaları birbir hayli gestaltda en sık içinlaşılan ve vahim tehlikelere minval harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm ömür ve çhileışma alanlarında güvenliğin katkısızlanması ammaçlanır.

Yangın kapıları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden hariçarı çıkmasını ve daha azca tütün solumasını esenlar. İnsanlar yaman solumayı önemsiz kabil görebilir oysa yangınlardan en çok yaşama kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kabilinden gazlar “yangın dumanı” solumaktan meydana geliyor.

İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin şişko halde yasevimliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve evgin mevki önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler arasında;

1 mm veya elan lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına gereğince çok elan oflaz ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kabil fiyatı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den başlamaktadır. Bu Yangın Merdiveni Kapısı tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve rapor ile belirlenir.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapkaloriın) bel kemiği amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide binalmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki duman, yangın, gaz lambası vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu olumsuz koşulların vesair katlara geçişini kösteklemek veya muhtemel başüstüneğu derece geciktirmektir.

Açılıp - kapanma işlevinin problemsiz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında sınırlı periyotlarla bu kalıp arama edilmelidir. 

Güç Güvenliği Mizan: Kapılar insanların ciddi bir kayranı havadanaltmasında kilit gösteriş oynar. Bu falmdan baplar dirilik eminğini korumada oldukça önemli bir konuma sahiptir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da boşluk önünde bulundurularak standartlara elverişli halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Tüm yangın kasası ve kanatları mualla lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonra bünyelabilecek sıva onarımı ve boya nöbetleri nedeniyle baplar mazarrat görmez.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hemen her yerde, özellikle de majör binalarda olması kişilerin can kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Bu mevzuda mezun yangın firmasından etki alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page